Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 9
K JØT T
M Ø R T K J ØT T, S A F T I G E B I F F E R O G S M A K F U L L E G R Y T E R
RASK FESTGRYTE
SVINEFILETGRYTE
600g svinefilet, indrefilet av svin eller
kyllingfilet
2-3 dl crème fraiche
2-3 dl fløte
1 ts Kjøttbuljong* eller Kyllingbuljong*
1 ts Løkkrydder*
Chilikrydder*
1 skvett kinesisk soya
1 kg svinefilet eller indrefilet av svin
2 gule løk
½ hodekål
2 ½ dl matfløte
2 dl crème fraiche
2 ts Kjøttbuljong* eller Grønnsaksbuljong*
2-3 ts Karri*
2 ts Hvitløkskrydder*
1-2 ts revet ingefær
Trim kjøttet og skjær i 1 cm tykke skiver.
Legg dem tett uten å overlappe i en
romslig ildfast form. Bland like deler
crème fraiche og fløte med buljong,
Løkkrydder og soya. Smak til med
Chilikrydder* etter smak. Slå blandingen
over kjøttet slik at skivene dekkes. Stek i
ovnen på 150° i ca 1 time. Rør 1-2 ganger
under tilberedningen. Server med kokte
poteter og en god salat.
LØVBIFFGRYTE
300 g strimlet løvbiff
1 dl creme fraiche
1 strimlet purre
1 boks sjampinjonger
1 ss smør
1 ss sennep
1½ ts Grønnsaksbuljong*
2 krm Pepperkrydder*
½ ts Havurtesalt*
En skvett soya
Finhakk purren og brun sammen
med kjøtt og sopp i litt smør. Tilsett
Grønnsaksbuljong* og la det småkoke.
Bland inn crème fraiche og sennep. Kok
opp og smak til med Pepperkrydder* og
Havurtesalt*. Server med pasta.
Riv kål og kjøtt, og hakk løk. Fres kålen
og løken myk og ha over i en stor kjele.
Brun det strimlede kjøttet og tilsett Karri*
mot slutten. Hell i kjelen og tilsett de
resterende ingrediensene. La småkoke i ca
10-15 min. Serveres med ris.
FESTFILET
1 svinefilet
Parsillade*
Hvitløkspepper*
Sett ovnen på 90°. Rens fileten og rull
den i Parsillade* og Hvitløkspepper*.
Brunes på middels varme. Legg fileten
i en ildfast form og sett den inn i ovnen
til temperaturen på kjøttet viser 64o. Ta
ut kjøttet og la det hvile en times tid.
Skjær fileten i 3-4 mm tynne skiver og
legg de på en seng av ruccolasalat, strø
revet parmesan over og drypp videre litt
balsamicoeddik over.
7