Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 8
6
K JØT T
M Ø R T K J ØT T, S A F T I G E B I F F E R O G S M A K F U L L E G R Y T E R
HONNINGSENNEP SVINEFILET
indrefilet av svin eller svinefilet
1 ss Marinade*
1 ss Sennepskrydder*
2 ss honning
1 ss olje
en skvett kinesisk soya
Bland en marinade av honning, olje, soya
og krydder. Trim kjøttet og legg i en pose.
Hell over marinaden og lukk posen med
minst mulig luft igjen. La marinere et par
timer eller over natten, snu et par ganger
slik at marinaden blir jevnt fordelt. Stek så
i ovnen på 175° i ca 20 minutter. Tiden kan
variere avhengig av størrelsen på kjøttet.
La så ”hvile” i en foliepakke i 15-20 min.
Server med ovnsstekte poteter, en dipp
og en god salat.
Tips! Hvis marinaden er vanskelig å
fordele jevnt, kan du blande i en skvett
vann.
FYLLD FLÄSKFILÉ
1 svinefilet
½ boks crème fraîche
1 ss Steinsoppsuppe*
½ ts Pepperkrydder*
ev. ½ ts Hvitløkskrydder*
Bland crème fraîche med
Steinsoppsuppe* og la den stå kjølig i
ca. 1 time. Sett ovnen på 175°. Skjær et
snitt langs hele svinefileten. Fyll med
Steinsopp-blandingen og klapp inn
krydderet. Brunes lett hele veien rundt i
stekepannen. Helstek deretter i ovnen i ca.
30 min.
ROASTBIFF
1 ½ kg roastbiff
1 dl kinesisk soya
1 ½ dl balsamicoeddik
3 ss flytende honning
2 ss Hvitløkskrydder*
1 ts Pepperkrydder*
1-2 ts Italy-mix* eller Medelhavsmix*
1 ts Havurtesalt*
Sett ovnen på 125°C. Krydre roastbiffen
med Havurtesalt* og Pepperkrydder*.
Legg i en ildfast form og sett midt i ovnen.
Bruk et steketermometer og ta ut kjøttet
når det har nådd en innvendig temperatur
på 59°. Det tar 1 ½-2 timer. Bland de
resterende ingrediensene til en marinade.
Legg det varme kjøttet i doble plastposer
med marinaden og kraft fra kjøttet. Sett i
kjøleskapet når den er avkjølt. Snu posen
noen ganger slik at marinaden fordeles
over kjøttet. La stå i en til to dager i
kjøleskapet. Skjær kjøttet i tynne skiver
og øs på litt av marinaden. Server med
ovnsstekte poteter og grønnsaker.