Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 7
5
TA C O K V E L D
F O R B Å D E TA C O - T I R S D A G & F R E D A G S TA C O
TORTILLARULLER MED TACOKJØTTDEIG
TACO-PANNEKAKERULL
500 g kjøttdeig
2 dl crème fraiche
2 dl passerte tomater
1-2 gulrøtter
1 løk
1 ss Tacokrydder*
1 ts Chilikrydder*
tortilla brød
revet ost
Pannekakerøre:
3 dl melk
75-125 g smør
2 ½ dl hvetemel
4 egg
Finhakk løk og gulrøtter og stek i matfett.
Tilsett kjøttdeig og stek. Hell på crème
fraiche, passerte tomater og krydder. La
småkoke i 10 minutter. Legg med skje inn
i midten av tortillabrødet og rull sammen.
Legg i en ildfast form og dryss over revet
ost. Stek i ovnen ved 175° i 10-15 minutter.
Nyt med tacosaus og hvitløksdipp.
ULTIMATE NACHOS
600 g kjøttdeig eller grønnsaksfarse
1 boks tacosaus
300-500 revet ost
ca 400g nachochips
1-2 ts Tacokrydder*
1-2 ts Løkkrydder*
1 klype Chilikrydder*
Brun kjøttdeig eller vegetarisk farse og
smak til med krydderne. Dekk bunnen
med nachochips i en romslig ildfast form.
Dryss over tacokjøttdeigen, tacosaus og
ost. Legg flere lag i samme rekkefølge
til farsen er ferdig. For det øverste laget,
avslutt med kun nachochips og ost.
Stek gratengen i ovn på 175° i ca 20
minutter eller til all osten har smeltet.
Server umiddelbart med en hvitløksdipp,
tacosaus og guacamole.
Fyll:
400 g kjøttdeig
2 ss Tacokrydder*
4 ss crème fraîche
evt. revet ost
Saus:
2 dl crème fraîche
1 ts Paprikakrydder*
1 ts Hvitløkskrydder*
½ ts Grønnsaksbuljong*
Kok melk og margarin og bland inn
hvetemel til en klump. Ta kokekaret av
platen. Rør ned eggene, ett av gangen.
Hell røren i en langpanne med bakepapir.
Stekes i ca. 20 min. på 200°. Stek
kjøttdeigen. Hell i Tacokrydder* og crème
fraîche. Legg blandingen på pannekaken
og rull den sammen som en rullekake.
Bland ingrediensene til sausen og varm.
GUACAMOLE
2 avokadoer
2 ss crème fraiche
½ ts Løkkrydder*
1 krm Sitronpepper*
1 klype Chilikrydder*
Mos avokadoen i en bolle med en gaffel.
Rør inn crème fraiche og krydder. Serveres
umiddelbart.