Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 6
4
TA C O K V E L D
F O R B Å D E TA C O - T I R S D A G & F R E D A G S TA C O
TACO-PAI
TACOGRYTE
Paideig:
2 ½ dl hvete- el. speltmel
75 g smør
3/4 dl lett Kesella
500 g kjøttdeig
1 gul løk
6-7 poteter
3 paprika i forskjellige farger
1 boks finknuste tomater
2 ss Tacokrydder*
1 ts Hvitløkskrydder*
2 ts Kjøttbuljong*
1 boks mais
vann
Fyll:
500 g kjøttdeig
hakket løk eller Løkkrydder*
Tacokrydder*
1 dl vann
Topping:
2-4 finhakkede tomater
1 finhakket gul løk
3 stk. pepperoni, hakkede
4 ss majones
2 dl revet ost
2 dl crème fraîche
Bland ingrediensene til paideigen og stek
skallet på forhånd i 10 minutter på 200°.
Brun kjøttdeig og hakket løk, dryss
Tacokrydder* over og ha i vannet. La
det koke sammen en stund. Bland
ingrediensene til toppingen. Legg
kjøttdeig i paiskallet og ha toppingen
over. Stek i ovn i 20-30 minutter på 225°.
Tips! Hvis du har en stor form, lag en
dobbel mengde deig. Du kan også kjøpe
og bruke en ferdig paideig.
Skrell og kutt potetene i mindre biter,
kok i 10 minutter og hell av vannet. Stek
den hakkede løken myk, brun kjøttdeig
og krydder. Pisk inn tomater, litt vann
og Kjøttbuljong*. La småkoke i minst 20
minutter og smak til med ev. mer krydder
og buljong. Tilsett potetene og la det
småkoke mens du skjærer paprikaen i
rimelig store biter. Tilsett så paprikabiter
og mais og la det bli varmt før servering.
Server med et godt brød.
QUESADILLAS
1 pk tortillabrød
3-4 kyllingfileter
Tacokrydder*
1 pose revet ost
Stek kylling i Tacokrydder*. Pensle den
ene siden av tortillabrødet med olivenolje.
På den usmurte siden, dryss med ost og
deretter kylling. Brett på midten og stek i
en stekepanne. Når brødet er gyllenbrunt,
snu og stek den andre siden. Server med
en hvitløksdipp eller salsasaus.
Tips! Bytt ut kyllingen med guacamole for
en kremet quesadillas.