Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 5
3
PIZZA
PIZZA I ALLE MULIGE FORMER
PIZZABOLLER
MINI PIZZAMUFFINS
Bunn:
2 dl vann
1 ss matolje
25 g gjær
½ ts Havurtesalt*
ca. 5 dl hvetemel
400 g mel
2 ½ dl vann
40 g soltørkede tomater
20 g oliven
20 g finrevet ost
15 g gjær
2 ss olivenolje
1 ts rød pesto
1 ts Medelhavsmix* eller Italy-mix*
1 ts Havurtesalt*
Fyll:
100 g røkt skinke
1-2 dl revet ost
1 dl ferdig Saus Napolitane*
1 ts Italy-Mix* eller Medelhavsmix*
Varm vann og matolje til fingervarmt, 37°.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i
litt av vannet og matoljen. Tilsett resten
av vann og oljeblandingen, Havurtesalt*
og mesteparten av melet. Ta vare på litt
av melet til utbakingen. Arbeid deigen
smidig og la den heve overdekt i ca. 30
min. Sett ovnen på 225°. Strimle skinken.
Kjevle ut deigen på bakebordet med litt
mel og lag en rektangulær leiv. Smør
Saus Napolitane* på deigen og fordel
skinken og osten over. Krydre med
Italy-Mix*. Rulles sammen og skjæres
i 16 biter. Bitene legges på stekebrett
med bakepapir under. La dem heve seg
ytterligere 30 min. Stekes i midten av
ovnen ca. 8 min.
Tips! Har du dårlig tid? Kjøp ferdig
pizzabunn så har du bollene klare på et
kvarter.
Bland mel, Medelhavsmix* og
Havurtesalt* i en bolle og lag en grop
i midten. Løs opp gjær i lunkent vann
og hell deretter i gropen. Elt til en jevn
deig har dannet seg. Finhakk soltørkede
tomater og oliven og bland inn i deigen
sammen med 2 ts olivenolje og rød pesto.
La deretter heve i 1 time. Smør en stor
muffinsform eller legg små muffinsformer
på en stekeovnsplate. Del deigen i 20
biter og form til små kuler og legg i
muffinsformene. Dryss over ost og litt
Medelhavsmix*. Stek i ovnen ved 200°
i 20-25 minutter. Pensle deretter med
olivenolje og la avkjøle.
Tips! Bytt ut tomater, oliven og pesto med
for eksempel parmaskinke, salami eller
røkelaks for variasjon.