Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 43
DESSERTER
UNN DEG NOE GODT
FUDGE
SØTSTERKE NØTTER
3 dl kremfløte
100 g romtemperert smør
200 g melkesjokolade
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvit sirup
2 ts havsalt*
2-3 ts Chai Latte*
200 g usaltede cashewnøtter
3 ss flytende honning
1 ss Karri*
2 ts Paprikakrydder*
2 ts Chilikrydder*
Bland fløte, sukker, salt og sirup i en kjele.
Varm opp til sukkeret har smeltet. Kok
så på middels varme under omrøring i
ca 10 minutter. La avkjøles litt. Tilsett de
resterende tre ingrediensene og hell i en
form med bakepapir. Formen skal være
omtrent 20x30 cm. Sett til avkjøling og
skjær deretter opp firkanter og oppbevar
kjølig
SPISELIGE HAVRESKÅLER
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
2 ss kokosolje
1 ss chiafrø
1 ss honning
2 ts Chai Latte*
Sett ovnen på 175°. Bland havregryn,
kokos, chiafrø og Chai Latte* i en
kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Bland inn kokosolje og honning. Smør en
muffinsform med olje eller smør. Trykk
ut 2 ½ ss av massen i bunnen og mot
sidene. Stek i 8-10 minutter eller til de
er gyldenbrune. La avkjøles helt. Løsne
forsiktig kantene på bollene og snu dem
deretter opp ned for å få ut skålene. Fyll
skålene med eventuelt fyll som krem eller
sjokolademousse med bær og nøtter. En
deig blir til tre skåler.
Stek cashewnøtter i en stekepanne uten
olje i 2-3 minutter. Tilsett honning, Karri*,
Paprikakrydder* og Chilikrydder*. Stek
i noen minutter til. La avkjøles. Server
som mellommåltid eller som topping
på salater, supper eller ovnsstekte
grønnsaker.
BRENTE CHAI LATTE-MANDLER
200 g mandler
4 ss sukker
2 ss vann
3 ts Chai Latte*
Varm opp vann og hell i sukker og Chai
Latte*. Rør til sukkeret har løst seg opp.
Hell i mandlene og la dem trekke til
seg smakene i noen minutter. Fordel
mandlene på en stekeovnsplate eller i en
ildfast form og stek i ovnen på 200° i ca 10
minutter.
ENKLE BRENTE MANDLER
naturelle mandler
Havurtesalt*
olje
Rist mandlene i en stekepanne med olje
til de ”popper”. Hell over på tørkepapir og
krydre med Havurtesalt*.
41