Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 42
40
DESSERTER
UNN DEG NOE GODT
KARAMELLSAUS
ISKREM
1 dl sukker
1 ss Nahrovit Vanilje*
1 ss kakao
½ dl sirup
½ dl kremfløte
50 g smør
3 eggeplommer
3 dl sukker
3 ts Nahrovit Vanilje*
3 dl kremfløte
Kokes opp og la det småkoke i ca. 3-4
minutter.
Visp sammen alle ingrediensene. Hell i en
bolle og frys.
Tips! Prøv å bytte ut Nahrovit Vanilje* med
Nahrovit Sjokolade* eller Nahrovit Kaffe*.
LETT VANILJESAUS
5 dl mild lett yoghurt
1-2 ss melis
1-2 ss Nahrovit Vanilje*
2 ts vaniljesukker
kaffefilter
Sil yoghurten gjennom et kaffefilter
i 1-2 timer. Bland så med de andre
ingrediensene og server.
Tips! Det er også mulig å bruke fløtemelk i
stedet for lett yoghurt.
CHAI LATTE ISKREM
8 eggeplommer
5 dl kremfløte
1 dl sukker
2-3 ss Chai Latte*
2 ts vaniljesukker
1 Dajm
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett
vaniljesukker. Stivpisk kremfløten og
tilsett Chai Latte* og knust Dajm. Bland alt
og frys.
INGEFÆR & SITRUS ISKREM
2 dl kokoskrem
250 g frossen mango i terninger
2 bananer, frosset i skiver
5 pasjonsfrukter
1 ts Ingefær-Te*
Del og sil pasjonsfrukten. Bland saften
med de resterende ingrediensene til en
jevn og luftig iskrem.