Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 41
DESSERTER
UNN DEG NOE GODT
VARM BRIEKAKE
1 rund brieost
1 tomat
½ rødløk
olivenolje
Medelhavsmix*
Legg brieosten i en ildfast form og ringle
over olivenolje. Skiv tomat og rødløk og
legg oppå. Stek i ca 10 minutter på 200°.
CHAI-RUTER
Smørdeig:
450 g romtemperert smør
10 dl hvetemel
3 dl melis
2 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
Fyll:
5 dl rømme
4 egg
3 dl melis
1 ss vaniljesukker
1 sitron
2 ss Chai Latte*
Sett ovnen på 200°. Bland alle
ingrediensene til mørdeigen og del
den deretter i to deler. Trykk den ene
halvdelen ned i en stekepanne ca 30x40
cm stor. Riv skallet fra sitronen, og
press halve sitronen og bland med de
resterende ingrediensene til fyllet. Hell
fyllet over deigen og smuldre den andre
halvdelen av mørdeigen oppå. Stek i
ovnen i 30 minutter. Merk at fyllet ikke
stivner før det er helt avkjølt.
INGEFÆRKAKER
250 g hvetemel
100 g sukker
100 g smør
1 egg
2 ts bakepulver
1 ts Ingefær-Te*
Elt sammen sukker, smør, egg og IngefærTe* i noen minutter. Tilsett så hvetemel og
bakepulver og elt til det har dannet seg
en fast deig. Ta ca 1 ss deig og form til en
ball og legg på en stekeovnsplate med
bakepapir. Gjenta til deigen er ferdig og
flat ut kulene litt lett med en gaffel. Stek i
ovnen ved 180° i 20 minutter eller til de er
gyldenbrune.
VANILJEKULER
160 g dadler
160 g blandede nøtter
20 g Nahrovit Vanilje*
1-2 ss vann
Fjern stenen fra alle dadlene og bland
dem sammen med nøttene. Tilsett
Nahrovit Vanilje* og eventuelt vann.
Form kuler og dekk med Nahrovit Vanilje*
eller kokosflak. Oppbevares i en lufttett
beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.
39