Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 40
38
DESSERTER
UNN DEG NOE GODT
SMØRBRØDKAKE
BOLLER MED CHAIFYLL
150 g smør
5 dl melk
50 g gjær til søte deiger
1 dl sukker
½ ts salt
ca 14 dl mel
egg
sukker eller hakkede mandler
Fyll:
150 g romtemperert smør
½ dl sukker
2 ss Chai Latte
Varm opp melken til 37 °, hell i en bolle,
smuldre gjæren og rør. Tilsett smør i biter,
sukker og salt. Tilsett melet men spar ½
dl til baking. Arbeid deigen kraftig i 5-10
minutter til den er jevn. La heve under
bakepapir i 30 min. Bland smør, sukker
og Chai Latte* til fyllet. Elt deigen på et
lett melet bord og del deretter i 4 deler.
Kjevle ut, fordel et tynt lag med fyll og rull
sammen. Del hver rull i 10 biter og legg
dem med snittflaten i papirformer på et
bakebrett. La heve i 40 minutter, pensle
med egg og valgfri topping. Stek deretter
i ovnen i 5-10 minutter, 225°-250°.
Tips! For lengder i stedet for boller, stek i
ovnen i ca. 20 minutter, 200°.
6 stk polarbrød
2 dl crème fraiche
3 dl rømme
300 g skrellede reker
1 liten boks med krepsehaler
1 boks tunfisk i vann
2 hardkokte egg
1 liten boks röd stenbitsrom
1 sitron
5 ss majones
fersk dill
agurk
2 ss Havurtesalt*
1 ss Grønnsaksbuljong*
Nahrom*
Salatmiks*
Legg 2 polarbrød som rund bunn. Bland
1 ½ dl rømme, ½ dl crème fraiche, 1 boks
tunfisk, 1 ss majones, 2 cm finhakket
agurk og 2 ss Havurtesalt*. Fordel
over og legg et lag med polarbrød på
toppen. Bland 1 dl rømme, 3 ss majones,
1 finhakket egg, ½ dl crème fraiche,
½ krukke rom, 100 g reker og 1 ss
Grønnsaksbuljong*. Fordel over og legg et
lag med polarbrød på toppen. Bland 1 dl
crème fraiche, 1 ss majones, ½ dl rømme
og Nahrom*. Fordel over det øverste
laget, men spar 1/4 av blandingen. Legg
rekene i en sirkel langs kanten, deretter
hakkede egg i en sirkel inni og i midten
krepsehaler og rom. Pynt med skrå tynne
agurkskiver, sitron og en raus haug med
dill. Fordel den lagrede kvarten rundt
kanten og dekk med tynne agurkskiver og
dryss over Salatmiks*.
Tips! Bland myk ost med Salatmiks* for en
alternativ kantpynt.