Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 4
2
PIZZA
PIZZA I ALLE MULIGE FORMER
PIZZA NAPOLITANE
PIZZASALAT
Bunn:
2 dl vann
2 ts tørrgjær
2 ss olje
½ ts Havurtesalt*
ca. 5 dl hvetemel
4 dl revet kål
3 ss olje
2-3 ss eddik
1 ts Medelhavsmix* eller Italy-Mix*
1 klype Havurtesalt*
1 klype Pepperkrydder*
Fyll:
2 dl kaldt vann
5 ss Saus Napolitane*
1 ss Medelhavsmix* eller Italy-Mix*
Bland, olje, eddik og krydder. Tilsett kål og
bland. La det stå i kjøleskapet et par timer
for å trekke og utvikle smakene.
valgfri topping
revet ost
Sett ovnen på 225°. Bland tørrgjær med
lunkent vann og Havurtesalt*. Tilsett olje
og hvetemel og arbeid deigen til den er
jevn. Bland Napolitane Saus* med vann
i en panne og kok den tykk. Kjevle ut
deigen, fordel sausen jevnt og dryss over
osten. Tilsett valgfri topping og stek i
ovnen i ca 10 minutter.
HURTIGPIZZA
Saus Napolitane*
Italy-Mix* eller Medelhavsmix*
revet ost
Smør ferdig kokt Saus Napolitane* på en
brødskive, krydre med Italy-Mix* og strø
ost over. Gratineres i ovnen til osten har
fått fin farge.
TURBO PIZZA
polarbrød
Napolitane Saus*
valgfri topping
revet ost
Sett ovnen på 225°.
Legg ut alle ingredienser på polarbrødet
og strø ost over. Stekes ovnen til osten har
smeltet og fått litt farge eller still dem inn i
mikroen på full effekt i 1 ½ min.