Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 38
36
SNACKS
SNACKS TIL ALLE ANLEDNINGER
TORTILLARULLER MED PAPRIKA
BLOMKÅLVINGER
1 pk tortillabrød
2 dl rømme
200 g philadelphiaost
1 paprika
1-2 ss Løksuppe*
1 blomkålhode
3 dl kullsyreholdig vann
150 g mel
60 g margarin
50 g maisstivelse
3 ss ketchup
4 ss eplecidereddik
2 ss olje
2 ts sukker
2 ts Chilikrydder*
2 ts Kyllingkrydder*
1 ts Hvitløkskrydder*
½ ts Havurtesalt*
Skjær paprika i tynne staver. Bland
sammen crème fraiche, philadelphia ost
og Løksuppe*. Fordel over tortillasene
og legg paprikastavene langs den ene
kanten. Rull sammen og del i 2 cm tykke
deler. Sett en tannpirker i hver og pynt
med ost, agurk, tomat eller lignende.
DRINKPINNER
1 pk. gjær
1 ts salt
1 ss sukker
3 dl lunkent vann
3/4 dl olje
2 eggehviter, lettvispet
ca. 1 liter hvetemel
Havurtesalt*
Sett ovnen på 175°. Bland sammen alle
ingredienser og arbeid deigen godt.
Heves under et kjøkkenhåndkle 1 ½ time.
Kna deigen godt på bakebordet. Kjevle
ut deigen tynt og pensle med litt vann
og krydre med Havurtesalt*. Skjær tynne
remser og legg på brett. Stekes i 15-30
minutter.
Tips! Prøv krydderet med Medelhavsmix*
eller Italy-Mix*
TIPS!
Snacks passer både for gjestene og for en
filmkveld med familien.
Smelt margarin i en kjele. Rør inn
eplecidereddik, ketchup, sukker,
Chilikrydder* og Hvitløkskrydder*. Varm
opp under omrøring og sett til side.
Skjær blomkål i små buketter. Bland mel,
maizena, Kyllingkrydder*, olje og vann
i en bolle. Dypp blomkålen i røren. Stek
på rist, med et ark med bakepapir under,
i ovn på 220° i 20 minutter. La avkjøles i
5 minutter. Drypp over marinade. Server
umiddelbart.
Tips! Ikke bruk frossen blomkål da den
inneholder for mye væske og marinaden
trekkes ikke like godt opp.
SOPPSKORPER
2 dl crème fraiche
2 ss Steinsoppsuppe*
½ dl revet ost
skorper
Bland crème fraiche og Steinsoppsuppe*
og revet ost. Fyll skorpene og stek i ovnen.