Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 37
35
SNACKS
SNACKS TIL ALLE ANLEDNINGER
PARMAKNUTE
FERSKOSTBLOMSTER
10 skiver parmaskinke
6 soltørkede tomater i olje
150 g naturell kremost
1 krm Havurtesalt*
1 krm Pepperkrydder*
140 g bresaola, lufttørket kjøtt
200 g naturell kremost
1 ss Saus Napolitane*
1-2 ts Medelhavsmix*
Finhakk soltørkede tomater og bland med
kremost og krydder i en bolle. Fordel ca
1 ss av blandingen i midten av hver skive
parmaskinke. Brett opp kantene og bind
pakken sammen med et gressløkrør, eller
rull sammen.
Tips! Du kan variere smaken ved å bytte ut
soltørket tomat med for eksempel 1-2 ts
salatblanding.
HVITLØKSMARINERTE OLIVEN
1 boks svarte oliven
1 boks grønne oliven
1 dl hvitvin
2 ts Hvitløkskrydder*
½ ts Havurtesalt
1 krm Pepperkrydder *
Kok opp vin, olje og krydder i en kjele. La
det avkjøles og bland deretter med oliven.
La marinere i 1 dag i kjøleskap.
LAKSERULLER
1 pk røkt laks i skiver
3 ss crème fraiche
3 ss philadelphiaost
2-3 ts Salatmiks*
Bland crème fraiche, philadelphiaost
og Salatmiks*. Legg en klatt på hver
lakseskive og rull sammen. Server med en
sitronskive og en dillkvist.
Form små skåler av bresaolaen i en
minimuffinsform, husk å gjøre bunnen
flat slik at de kan stå opp av seg selv. Sett
i ovnen på 200° i 10 minutter. Løft ut
bollene og la avkjøle. Bland kremost, Saus
Napolitane* og Medelhavsmix*. Legg en
klatt i hver skål.
Tips! Bresaola kan erstattes med for
eksempel parmaskinke eller salami.
PASTACHIPS I OVN
250 g pasta
2 ss revet parmesanost
3 ss olivenolje
2 ss pommes frites krydder*
½ ts salt
Kok pastaen al dente og hell av vannet.
Bland med parmesanost, pommes
friteskrydder*, olivenolje og salt. Fordel
på et ark med bakepapir og sett i ovnen
på 200° i ca 15 minutter. Snu pastaen etter
halve tiden. Server direkte fra ovnen med
en god tomatsaus eller dipp.