Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 36
34
MARINADER
M A R I N A D E R T I L K J Ø T T, F I S K & G R Ø N N S A K E R
GRILLMARINADE
2 ss Saus Napolitane*
1 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Grillkrydder*
1 ½ dl olje
RØDVINSMARINADE
SWEET & SPICY MARINADE
1 dl vann
3 ss flytende honning
½ dl balsamicoeddik
2 ss Chilikrydder*
1 ss olivenolje
Røres sammen og slås over kjøttet trekkes i 1-2 timer.
DEILIG MARINADE
½ dl vann
½ dl ferdig Saus Napolitane*
1 ss Marinade*
1 ss Italy-Mix*
1 ss Hvitløkskrydder*
1 ts Kjøttbuljong*
MARINADE MED HOLIDAYMIX
1 dl rødvin
1 dl vann
1 ss Hvitløkskrydder*
½-1 ss Marinade*
Bland alt i en plastpose. Mariner kjøttet
i 2-3 timer. Vend posen og rist den noen
ganger i løpet av tiden.
PEPPERMARINADE
1 dl olje
1 dl vann
3-6 ts Pepperkrydder*
1 ss Marinade*
Bland olje og vann. Bruk 3 ts
Pepperkrydder* til storfekjøtt og 6 ts til
vilt. Bland alt sammen i en stor pose. Legg
i kjøttet. La det stå kaldt i 3-6 timer. Stekes
i gryte eller ovn.
2 dl Coca cola
2 ss Holidaymix*
KARRIMARINADE
Blandes godt. Hell marinaden i en
plastpose sammen med kjøttet. La det
ligge i marinaden minst et par timer.
1 dl olje
1 ts Hvitløkskrydder*
½ ts Karri*
WHISKYMARINADE
TIPS!
Mariner kjøtt, fisk eller grønnsaker i et par
timer, gjerne over natten, for best resultat.
Du kan også pensle marinaden på under
koking.
Pepperkrydder*
Hvitløkskrydder*
whisky