Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 34
32
RØRER
RØRER FOR ENHVER SMAK
LAKSERØRE
SKINKERØRE
2 laksefileter
4 ss crème fraiche
1-2 ss majones
½ ts Sitronpepper* eller Limepepper*
1 pk røkt skinke
2 dl crème fraiche
2 ss rødløk
½ ts løkkrydder
1 klype Pepperkrydder*
1 klype Hvitløkskrydder*
Tin laksen hvis den er frossen og smak til
med Sitronpepper*. Stek i en stekepanne
på lav varme i et par minutter eller til
den er gjennomstekt. Ha over i en bolle
og riv laksen i små biter med en gaffel.
La det avkjøles og tilsett deretter crème
fraiche og majones. Rør og smak til med
sitronpepper*. La stå i kjøleskapet 1-2
timer før servering.
Tips! Server som mellommåltid på
flatbrød eller sammen med surdeigkjeks.
REKERØRE
2 dl crème fraiche
100 g reker
1 ts Grønnsaksbuljong*
1 ts Salatmiks*
Bland alle ingrediensene. Godt til bakte
poteter, ristet brød eller smørbrødkake.
SKAGENRØRE
2 dl rømme
2 dl crème fraîche
½ boks krabbe
½ boks tunfisk
½ boks reker
1 ss Salat-miks*
1 ts Sitronpepper*
finhakket dill etter smak
Bland samtlige ingredienser og nyt.
Skjær skinken i små biter og finhakk
rødløken. Bland med crème fraiche og
krydder og la stå i kjøleskapet 1-2 timer
før servering. Server med bakte poteter,
som fyll i pannekaker.
Tips! Fyll polarbrød, rull sammen og kutt i
biter for en jevn snack.
EPLERØRE
2 dl crème fraiche
1-2 epler
½ rødløk
½ ts Hvitløkspepper* eller Pepperkrydder*
Del eple i terninger og finhakk rødløk. Rør
inn crème fraiche med Hvitløkspepper*
eller Pepperkrydder*.
Tips! Bland inn litt flytende honning for en
søtere smak.
ANANASSALSA
1 boks ananas i biter
3 ts Limepepper*
1 gulrot
1 agurk
Skrell og del gulroten i små biter. Kjern ut
agurken og finhakk den. Bland alt og la
det trekke en stund. Server som tilbehør
til grillet eller stekt kjøtt og kylling.