Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 31
SAUSER
SAUSER SOM LØFTER SMAKEN TIL NYE HØYDER
KLASSISK FLØTESAUS
OSTESAUS
3 dl vann
2 ts Kjøttbuljong*
3 dl valgfri fløte
1-2 ts solbærgele (kan sløyfes)
Soya, med brun kulør
Maizena til jevning (til passe tykkelse)
3 dl matfløte
revet ost
½-1 ts Hønsebuljong*
en klype Hvitløkskrydder*
maizena
Kok opp alle ingredienser og jevn sausen.
CHORON SAUS
2dl melk
1 ss Bearnaisesaus*
1 ss Saus Napolitane*
Kok opp melk og rør inn Bearnaisesaus*
og Saus Napolitane*. La småkoke i noen
minutter. Server med grillet kjøtt, poteter
og andre rotgrønnsaker.
Bland og varm. Perfekt som en enkel
pastasaus med litt strimlet skinke i, som
hvit saus i lasagne eller som gratengsaus
til blomkål og andre varme grønnsaker.
SALSASAUS
2 dl vann
2 toppede ss Saus Napolitane*
1-2 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Chilikrydder*
1-2 ss Sweet Chilisaus
Kokes opp og serveres varm eller kald.
FOYOTE SAUS
2dl melk
2 ss Bearnaisesaus*
½-1 ts Kjøttbuljong*
Kok opp melk og rør inn Bearnaisesaus*
og Kjøttbuljong*. La småkoke i noen
minutter. Serveres med fordel til
kjøttretter.
HOLLANDAISESAUS
2dl melk
2 ss Bearnaisesaus*
½-1 ts Sitronpepper*
Kok opp melk og rør inn Bearnaisesaus*
og Sitronpepper *. La småkoke i noen
minutter. Server med laks, egg eller
grønnsaker.
Tips! Du kan erstatte chilisaus med
hermetisk ananas.
URTESAUS
2 dl fløte
3 dl vann
1 gul løk
½ sitron
1 ts Kjøttbuljong*
2-3 ts Italy-mix*
1 ts Hvitløkskrydder*
2 ss mel
smør
Stek løken i smør og tilsett mel, fløte,
vann, kjøttbuljong * og krydder. Press
ca 1 ss sitron og la det småkoke i ca 10
minutter. Smak til med Havurtesalt* og
Pepperkrydder*.
29