Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 30
28
SAUSER
SAUSER SOM LØFTER SMAKEN TIL NYE HØYDER
GO SAUSEN
KALD LIMESAUS
3 dl crème fraiche
1 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Grønnsaksbuljong* eller
Grønnsaksbuljong Puro*
3 dl crème fraîche
1 presset lime eller sitron
½-1 ts Sitronpepper* eller Limepepper*
2 ss flytende honning
Varm opp sausen til ingrediensene løser
seg opp. Server deretter denne deilige
sausen varm eller kald til grillet kjøtt, som
grønnsaksdipp eller som fyll i bakt potet!
Bland alle ingrediensene og la så stå kaldt
en stund før servering.
Tips! Du kan også blande inn kokte
poteter og hakket gressløk i sausen for en
skikkelig god potetsalat som kan serveres
varm eller kald.
3 dl rømme
2 ss sylteagurker
½ surt eple
1 ts Nahrom*
1 ts Hvitløkskrydder*
KEBABSAUS
1 ½ dl rømme
1 dl ferdig Saus Napolitane*
1 liten hakket gul løk
1 ss agurkmiks
Hvitløkskrydder*
Pepperkrydder*
Tacokrydder*
Bland alle ingrediensene og smak til med
krydderne. La stå kaldt i ca 1 time før
servering.
REMULADESAUS
FRISK SAUS
Finhakk agurk og eple. Bland inn rømme
sammen med krydder. Serveres kald til
fisk eller grillmat.
KALD SAUS TIL PANERT FISK
1 boks Crème Fraîche
½-1 ts Sitronpepper*
½-1 ts Salatmiks*
Saften av en halv sitron
Bland alle ingrediensene og la så stå kaldt
en stund før servering.
1 dl majones
1 dl rømme
1 dl agurkmiks
1 ½ ts Nahrom*
½ ts Sitronpepper*
HET MEKSIKANSK GRILLSAUS
Rør alt sammen. En kald saus som f.eks.
passer godt til fisk.
Mikses i blenderen. Kokes i 5 minutter.
1 liten boks ananas
2-3 ss Saus Napolitane*
1 ts Pepperkrydder*
TIPS!
En god saus, varm eller kald, har evnen til
å løfte nesten hvilken som helst rett.