Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 29
27
BRØD
T I L F R O K O S T, B R U N C H , G R Y T E R & S U P P E
KRYDDERBRØD
HVITLØKSBRØD
25 g gjær
2 ½ dl kefir eller yoghurt
½ ts Havurtesalt*
½ ts Salatmiks*
2 ss olje
5-6 dl hvetemel
valgfritt brød
75 g romtemperert smør
1-2 ts Parsillade*
Bland smør med Parsillade* og smør på
ønsket brød. Stek så i ovnen på 175° til
brødet er gyllent.
Hevetid i bolle: 30-35 min.
Hevetid på brett: 30 min.
Stekes på 200° i 30 min.
Tips! Varier gjerne Havurtesalt* og
Salatmiks* med 1-2 ts Hvitløkskrydder*.
Blir et kjempegodt hvitløksbrød!
GULROTBRØD
50 g gjær
6 dl vann eller melk
3 ss rapsolje eller smør
3 dl finrevne gulrøtter
4 dr grahamsmel
10 dl rugsil
1 egg
2 ts Grønnsaksbuljong Puro*
valmuefrø
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken
melk og bland til gjæren løser seg opp.
Tilsett smør, Grønnsaksbuljong Puro*,
gulrøtter, grahamsmel og rugsil, litt
om gangen mot slutten. Bland og elt
deigen i noen minutter. La heve i 40 min.
Del deigen i 12 stykker. Form avlange
brød av deigen. Legg dem i to rader på
et ark med bakepapir. Pensle brødene
med sammenvispet egg og dryss over
valmuefrø. La heve i 30 min. Sett ovnen på
250 grader. Stek brødene midt i ovnen i 15
minutter. La avkjøles på stekovnsplaten.
NAAN
6-7 dl hvetemel
2 ½ dl varmt vann
1 stort egg
2 ss sukker
2 ss matlagingsyoghurt
1 ts salt
1 ss tørrgjær
ca 50 g smør
1-2 ts Parsillade* eller Hvitløkskrydder*
Bland vann og gjær. Tilsett yoghurt,
sukker, egg og salt. Tilsett melet litt om
gangen til en jevn deig har dannet seg.
Fortsett å elte deigen i 5 minutter. Dekk
til og la heve i 1 time. Del deigen i 8 deler,
dekk til og la heve i 30 minutter. Rull til
en tynn, oval form. Smelt smør og bland
med Parsillade* eller Hvitløkskrydder*.
Pensle smør på den ene siden og legg i en
varm stekepanne. Når det har dannet seg
bobler og brødet har fått fin farge, pensler
du smør på den andre siden og snur. Stek
til den andre siden også får en fin farge. La
avkjøles litt på rist. Server med ris og en
god karristuing.