Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 27
25
TILBEHØR
PYNT RET TEN MED ET GODT TILBEHØR
TRE UKERS SALAT
1 kg kål
800 g gulrot
½ purre
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 kopp eddik
½ dl sukker
½ dl rapsolje
½ dl olivenolje
1 ss Salatmiks* eller Finessa*
1 ss Havurtesalt*
Strimle grønnsakene. Kok opp eddik,
olje og sukker under omrøring. Hell over
grønnsakene og bland. Dekk godt til og la
avkjøle et par timer før servering.
FRISK COLESLAW
4 dl revet kål
1-2 revne gulrøtter
2 dl crème fraiche
1 ss Salatmiks*
Bland og la stå i kjøleskapet 1-2 timer før
servering.
GRILLET SOPP
sjampinjonger
2 ss olje
1 ss Marinade*
1 ts Løkkrydder*
1 krm Chilikrydder*
en skvett kinesisk soya
Bland marinaden og hell over soppen.
La marinere i kjøleskapet i 1 time. Sett på
spyd og grill i ca 5 minutter.
Tips! Kan også stekes i ovn på 175-200°.
TIPS!
Ved å variere hvilket tilbehør du serverer
et kjøttstykke eller en fisk med, kan du få
helt andre smaksopplevelser.
RABARBRACHUTNEY
400 g rabarbra
2 rødløk
1 ss eddik 24%
½ dl vann
3 ½ dl sukker
1 ts revet ingefær
8 tørkede aprikoser
1 ss Karri*
½ ss Chilikrydder*
1 ts Pepperkrydder*
1 ts salt
Skjær rabarbraen i små biter og finhakk
løken. Kok rabarbra, løk, eddik og
vann i ca 10 minutter. Tilsett resten av
ingrediensene og kok i ca 30 minutter
under omrøring. La avkjøle før servering.
ORZO MED PARMESANOST
2 dl orzo
2 ss smør
1 dl finrevet parmesanost
1 ts Hønsebuljong*
1-2 ts Grillkrydder* eller Italy-mix*
Stek orzoen i smør i noen minutter til den
er litt brun. Hell på vann etter anvisning
på pakken, samt buljong. Kok opp og la
det småkoke med lokk på svak varme i 1015 minutter til væsken er absorbert. Bland
inn parmesanost og smak til. Server med
fisk eller kylling.