Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 26
24
TILBEHØR
PYNT RET TEN MED ET GODT TILBEHØR
VARM POTETSALAT
POTETMOS
600 g poteter
3 dl crème fraiche
1 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Grønnsaksbuljong*
1 bunt gressløk
500 g melne poteter
3 dl melk eller fløte
2-3 ss smør
Grønnsaksbuljong*
Nahrom*
Løkkrydder*
Skrell, skjær i terninger og kok
potetene. Kok opp creme fraiche med
Grønnsaksbuljong* og Hvitløkskrydder*.
Bland inn potetene og finhakket gressløk i
sausen. Server med fisk eller grillet.
RASK POTETGRATENG
200 g poteter
2 dl fløte
grateng ost
Løksuppe*
Smør en ildfast form og legg på lag med
skivede poteter. Dryss Løksuppe* over
potetene mellom lagene. Hell fløte over
og strø på osten. Stek i ovn på 200° i ca
50 minutter eller til potetene er myke.
Hev varmen mot slutten for en sprøere
overflate.
HASSELBACK POTETER
6-8 poteter
½ dl ferdig Grønnsaksbuljong*
Parsillade*
Sett ovnen på 250°. Skrell potetene og
skjær tynne skiver i dem som ikke går helt
gjennom poteten. Legg dem i en ildfast
form, pensle med Grønnsaksbuljong* og
dryss over Parsillade*. Stek i ovnen i 40-60
minutter, pensle et par ganger under
tilberedningen.
Skrell og skjær potetene i biter. Kok
sammen med mye Grønnsaksbuljong*.
Mos potetene og rør inn smøret. Varm
opp melk eller fløte og bland med
potetene til ønsket konsistens. Krydre
rikelig med Nahrom* og Løkkrydder*.
Smak eventuelt til med Pepperkrydder*.
BAKTE SMØRPOTETER
800 g faste poteter
50 g smør
1-2 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Pommes frites krydder*
revet ost
Skrell og skjær poteter i tynne skiver.
Smelt smør og tilsett krydder. Legg
potetene i en ildfast form og hell over
smørblandingen. Bland godt og strø over
revet ost. Stek i ovnen på 200° i ca 35
minutter, eller til potetene er myke og litt
sprø.