Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 25
V E G E TA R
DEILIG MED SMAK FRA PLANTEN
STEINSOPP- & SQUASHPAJ
LØKPAI
Paideig:
100 g smør eller margarin
2 ½ dl hvetemel
1-2 ss vann
Paideig:
100 g smør eller margarin
2 ½ dl hvetemel
1-2 ss vann
Fyll:
2 egg
1 ½ dl melk
2-3 dl revet ost
1-2 gule løk
1 middels squash
1 ss smør
2-3 ss Steinsoppsuppe*
2-3 ts Nahrom*
en klype Pepperkrydder*
Fyll:
3 egg
4 dl melk
4 gule løk
1-2 dl vann
2 dl ferdig Saus Napolitane*
2-3 ts Grønnsaksbuljong*
1 krm Pepperkrydder*
1 ss olje
revet ost
Finhakk smør og hvetemel til en kornet
masse. Tilsett vann og arbeid raskt
sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 30
minutter. Sett ovnen på 225°. Kjevle ut
deigen og kle paiformen med den. Hakk
deigen med en gaffel. Forstek i ca 10
minutter. Hakk løk og stek i margarin. Skyll
og skjær squash i 1 cm tykke skiver. Stek
så på begge sider til de får fin farge. Ha
løken i paiformen og den stekte squashen
på toppen. Krydre med Nahrom*. Visp
sammen egg, melk, Steinsoppsuppe* og
Pepperkrydder*. Hell eggeblandingen
over squashen og dryss over osten. Stek i
ca 25 minutter til paien har fått fin farge.
Finhakk smør og hvetemel til en kornet
masse. Tilsett vann og arbeid raskt
sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 30
minutter. Sett ovnen på 225°. Kjevle
ut deigen og kle paiformen med den.
Hakk deigen med en gaffel. Forstek i
ca 10 minutter. Hakk løk og stek i olje.
Tilsett vann og Grønnsaksbuljong*. Kok
opp på svak varme, til vannet nesten er
fordampet og løken er blitt gjennomsiktig.
Hell ferdig Saus Napolitane* i bunnen av
paibunnen. Tilsett deretter løken. Visp
sammen melk, egg og Pepperkrydder* og
hell over løken. Dryss over revet ost. Stek
midt i ovnen i ca 1 time.
Tips! Du kan erstatte squashen
med brokkoli, som er bløtkokt i
Grønnsaksbuljong* i stedet for å steke.
23