Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 24
22
V E G E TA R
DEILIG MED SMAK FRA PLANTEN
POTETER- & KÅLSUPPE
POTET- & PURRESUPPE
1 kg poteter
1 lite kålhode
1 gul løk
4 ss olje
1 ts Grønnsaksbuljong*
2 ts Hvitløkskrydder*
2 ts Havurtesalt*
1-2 ts Paprikakrydder*
1 ts Pepperkrydder*
500 g poteter
1 purre
1 l vann
4 ts Grønnsaksbuljong*
1 ts Løkkrydder*
½ ts Pepperkrydder*
Skrell potetene og kok dem skikkelig
myke i vann med Grønnsaksbuljong*.
Bruk en kjele på minst 6 liter. Strimle
kålen og hakk løken. Slå av potetvannet
i en bolle. Mos potetene og hell tilbake
vannet. Tilsett kål og løk og fyll deretter
på med vann etter ønsket konsistens.
Tilsett Hvitløkskrydder*, Paprikakrydder*,
Havurtesalt* og Pepperkrydder*. La
småkoke i 15-20 minutter.
LINSESUPPE
1 ½ l vann
4 ½ dl røde linser
2 store poteter
1 gulrot
1 løk
1 tomat
3 ss olivenolje
1 ts Grønnsaksbuljong*
2 ss Karri*
Skrell poteter og gulrøtter og skjær i
terninger. Hakk løk og tomat. Fres løken i
en kjele. Tilsett resten av ingrediensene og
kok til potetene og linsene er klare. Server
med Naan.
Skrell potetene og kutt i terninger.
Hakk purren. Kok opp vann og tilsett
Grønnsaksbuljong*. Hell i poteter, purre
og krydder. Kok opp til potetene er
ferdige. Bland med stavmikser og nyt med
et godt brød.
Tips! Spar noen ss buljong før du blander
i det andre så du kan regulere ønsket
tykkelse på suppen.
OMELETTMUFFINS
3 egg
20 g babyspinat
40 g rød paprika
50 g kirsebærtomater
½ dl vann
½ ss olivenolje
2 ts Finessa
Bruk en muffinsform. Smør formen
med oljen. Legg spinaten i bunn. Deretter
paprika og tomater skåret i biter. Visp
sammen vann, egg og Finessa* og hell
det over. Stekes i ovnen på 200° i ca. 15-20
minutter.