Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 23
V E G E TA R
DEILIG MED SMAK FRA PLANTEN
GULROTKAKER
LINSERIS
1 pk store hvite bønner
1 egg
2-3 ss havregryn
ca 500 g gulrøtter
2-3 ss solsikkefrø
1 ss Finessa*
1 klype Pepperkrydder*
olivenolje
brødsmuler
2 dl brune linser (tørre)
2 dl basmatiris
1 rødløk
1 tomat
2 ss olivenolje
4 ½ dl ferdig Grønnsaksbuljong*
2-3 ts Karri*
2-3 ts Paprikakrydder*
Skyll bønnene i kaldt vann. Bland bønner,
egg og havregryn til en jevn masse
med stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Skrell og riv gulrøttene fint, grovhakk
solsikkekjernene. Rør inn gulrøtter,
solsikkekjerner og krydder sammen med
de blandede ingrediensene. Form 6 biffer
og legg på bakepapir. Pensle med en
god olivenolje på begge sider og trykk
forsiktig på brødsmulene. Stek i ovn på
225° i ca 35 minutter. Snu biffene etter
halve tiden. Biffene er klare når de har
fått en sprø overflate. Server med bulgur,
hvitløksmalte grønne bønner og en god
grønn salat.
FETAOST I OVN
1 blokk fetaost
2 kvister små tomater
1-2 ss olivenolje
1-2 ss Medelhavsmix* eller Italy-mix*
I en ildfast form legger du fetaostblokken
i midten og legger tomatene rundt. Ringle
over olivenolje og smak til med krydder.
Tips! Du kan variere smaken ved å bytte
ut kvisttomatene med soltørkede tomater
og oliven.
Bløtlegg linsene i 8 timer eller over natten.
Finhakk rødløk og tomat. Fres løk i olje
i en kjele i 3 minutter. Tilsett linsene og
stek i noen minutter til. Tilsett så tomaten
og stek i et minutt. Skyll risen og tilsett i
kasserollen sammen med ferdigblandet
Grønnsaksbuljong* og krydder. La
småkoke på svak varme under lokk til
vannet er absorbert. Server med falafel
eller kylling med en god dipp og salat.
FALAFEL
2 dl tørre kikerter
½ gul løk
2 ss kokosmel
1 ss potetstivelse
1 ss sitronsaft
½ ts bikarbonat
2 ts Karri*
2-3 ts Parsillade*
1 ts Grønnsaksbuljong Puro*
I en kjøkkenmaskin blander du først
løk og kikerter og blander inn de andre
ingrediensene. Smak til med pepper.
Form falafelen og stek i ovnen ved 200225° i ca 20 minutter eller til falafelen er
gyllenbrun. Server med ris, taboule og en
kald dipp eller bruk libabrød til å lage en
god falafelrull med grønnsaker.
21