Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 21
19
FISK & SKALLDYR
F I S K & S K A L L D Y R F O R H E L E FA M I L I E N
ENKEL FISKEGRATENG
SENNEPSSILD
600 g torskefilet
2 ts Parsillade*
2 ½ dl matfløte
1 ts Grønnsaksbuljong*
revet ost
1 glass sursild
½ ss sukker
1 dl olje
½ dl crème fraiche
2-4 ts Sennepkrydder*
Sett ovnen på 225°. Legg torsken i en
ildfast form og strø krydder over. Hell på
fløten, legg i litt Grønnsaksbuljong* og
strø revet ost over. La det stå i ovnen i 1525 minutter til fisken er hvit i kjøttet.
Skyll silden i kaldt vann. Bland og la stå i
kjøleskapet over natten.
FISKEKAKER MED DILL
500 g sei, torsk eller annen fiskefilet
1 dl fløte
1 dl brødsmuler
1-2 ts dill
½ ts Sitronpepper* eller Limepepper*
1-2 ss smør
Skjær den iskalde fisken i små biter og
finhakk dill og bland med fisk, fløte og
Sitronpepper*. Form 8 kaker og vend i
brødsmuler. Stek fiskekakene i smør på
middels sterk varme, ca. 3-4 minutter på
hver side.
LAKSEBURGERE
500 g laks
1 dl vann
5 ss Løksuppe*
Limepepper* eller Sitronpepper*
Finhakk laksen eller bland i en
foodprosessor. Tilsett Løksuppe*, krydder
og vann. Form burgere og stek. Server
med poteter og en god urtesaus.
HURTIG HVITLØKSSILD
1 glass løksild
2 dl crème fraiche
1-2 ts Hvitløkskrydder*
Skyll silden i kaldt vann. Bland og la stå i
kjøleskapet over natten.
KARRISILD
1 glass sursild
2 dl crème fraiche
1 dl majones
2 ts Karri*
1 liten finhacket løk
1 lite eple i små biter
Skyll silden i kaldt vann. Bland og la stå i
kjøleskapet over natten.