Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 20
18
FISK & SKALLDYR
F I S K & S K A L L D Y R F O R H E L E FA M I L I E N
LAKS PÅ GRØNN SENG
FISK & SKALLDYRSUPPE
500 g laks
1 stor pose fersk babyspinat
Gulrøtter
Purre
Fløte eller matfløte
Havurtesalt*
Limepepper*
400 g laks eller torskefilet
150 g reker
2 dl crème fraiche
400 g krepsost
1 liter vann
2 store gulrøtter
1-2 ts Grønnsaksbuljong*
½ pk frossen dill
½-1 ts Sitronpepper* eller Limepepper*
Sett ovnen på 225°. Legg spinaten
i bunnen av en ildfast form. Strimle
gulrøtter og purre og legg på spinaten.
Legg laksen øverst og bland fløten
(eller matfløten) med krydderet, slå alt
sammen over og stek i ca. 15-20 minutter.
Serveres med mosede poteter og litt revet
parmesan på toppen.
LAKS MED BACON I OVN
500 g laks
5 dl crème fraîche
1 pk bacon
2-3 ss Parsillade*
Sitronpepper* etter smak
Havurtesalt* etter smak.
Sett ovnen på 225°. Bland Parsillade*
med crème fraîche. La den stå en stund
og smak til. Legg laksen i en smurt,
ildfast form og krydre med Parsillade*,
Sitronpepper* og Havurtesalt. Brun evt.
baconet (for å strø det over) alt. vikle
bacon rundt laksestykkene. Settes inn i
ovnen ca. 20 min. Hell i crème fraîcheblandingen og strø evt. bacon over.
Serveres med poteter, potetmos, ris eller
salat.
Riv gulrøttene grovt og stek i litt smør.
Varm opp crème fraiche, krepseost,
gulrøtter, dill, Grønnsaksbuljong* og
Sitronpepper* i en kjele. Hell så på vann
og kok opp. Hell i terninger av fisk og
reker. La småkoke i noen minutter. Server
med surdeigsbrød.
TUNFISK PASTASAUS
2 bokser tunfisk i olje
2 dl crème fraiche
1 dl vann
4 ss hvetemel
1 sitron
1 ts Grønnsaksbuljong*
1 ts Sitronpepper*
1 ts Paprikakrydder*
Hell oljen fra tunfisken i en kjele og kok
opp med vann, buljong og hvetemel.
Tilsett krydder og press sitron. Tilsett
tunfisken til slutt, server med pasta så
snart sausen er varm.