Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 19
17
FISK & SKALLDYR
F I S K & S K A L L D Y R F O R H E L E FA M I L I E N
FISKEPINNER
HONNING- & CHILILAKS
1 blokk fisk av torsk, hoki eller sei
brødsmuler
Sitronpepper* eller Limepepper*
2 stykker laks
1 ss flytende honning
2 ss olje
1 ts Chilikrydder*
½ ts Sitronpepper*
litt Havurtesalt*
Tin fiskeblokken så det er akkurat mulig
å kutte i ”fiskepinnebiter”. Bland 2 deler
brødsmuler med 1 del Sitronpepper*. Rull
hver bit i krydderblandingen og stek i
smør. Server med potetmos eller blomkål.
Bland marinaden og pensle laksestykkene.
Stekes med smør til de har fått fin farge.
FISKEKROKETTER
LAKS & FERSKEN TACOS
400 g opptint fiskeblokk
1 egg
2-3 ss hvetemel
1-1 ½ ts Grønnsaksbuljong*
½ ts Havurtesalt*
½ ts Løkkrydder*
ca 300 g laks
4 fullkornstortillabrød
1 bunt med vårløk
1 fersken
½ avokado
1 lime
1 ss olje
1 ts Chilikrydder*
Del fisken i biter og kjør den i en blender
noen sekunder. Tilsett egget, krydderet
og mel og kjør noen sekunder til. Blir
farsen for tynn, tilsettes litt mer mel. Væte
hendene og form farsen til litt avlange
”boller” som stekes i litt margarin. Serveres
med poteter og fiskesaus.
LAKSESPYD MED LIME
500 g laksefilet
1-2 ss smør
1 lime eller sitron
2-3 ts Limepepper*
Skjær laksen i kuber og tre på bløtlagte
trespyd. Krydre rikelig med Limepepper*,
litt presset lime, en spiseskje smør og en
klype flingsalt. Grill spydene i ca. 6-7 min.
til fisken har fått fin farge og server dem
på varme grønnsaker og med urtepoteter
som tilbehør.
Skjær vårløken i små ringer. Skjær fersken
og avokado i terninger. Stek laksen i olje i
ca 4 minutter på hver side. Riv laksen med
to gafler og fordel over tortillabrødene.
Tilsett fersken, avokado og vårløk. Dryss
over Chilikrydder* og skvis lime over,
server umiddelbart.