Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 18
16
FISK & SKALLDYR
F I S K & S K A L L D Y R F O R H E L E FA M I L I E N
CURRY SCAMPI
HETE REKER
500g ferske reker eller skrellede reker i lag.
2 gule løk
1 purre
2 stk paprika
3 bananer
4 dl fløte
½-1 hode isbergsalat
½-1 ss mel
smør
2 ss Karri*
1 ss Hvitløkskrydder*
1 klype Chilikrydder*
500 g skrellede reker
½ finhakket rødløk
1 dl olivenolje
2 ss balsamicoeddik
2 ss flytende honning
1-2 ts Chilikrydder*
en knivsodd Havurtesalt*
Smelt smør i en stekepanne på middels
varme og tilsett Hvitløkskrydder*,
halvparten av Karrien* og rekene. La
rekene steke en kort stund. Legg så
rekene på litt kjøkkenpapir for å renne av
seg. Del løk, purre og paprika i litt større
biter og fres i en kjele med smør til det er
mykt. Rød inn litt hvetemel og hell fløten
på La putre i ca 5 min. Grovhakk salat
og banan i mellomtiden. Tilsett resten
av Karri* og Chilikrydder*. Smak til med
Havurtesalt* og Pepperkrydder*. Tilsett
reker, salat og banan og rør. Serveres med
ris umiddelbart.
Bland marinaden og legg i rekene. La det
trekke i kjøleskapet i et par timer. Stek i
en stekepanne i 1-2 minutter. Server med
salat og hvitløksbrød eller på toast med
avokado og tomat.
HVITLØK- & KARRIREKER
1 kg store skrellede reker
4-5 ts Hvitløkskrydder*
2 ss olje
1 ss Karri*
1 dl finhakket persille
Skrell rekene. Varm opp oljen i en
stekepanne. Tilsett Hvitløkskrydder* og
Karri*. Legg i rekene og stek dem i 1-2
minutter. Rør i persille og server straks.
DILL- & LIMEREKER
500 g store skrellede reker
1 dl olje
1-2 ts Limepepper*
dillkvister
Finhakk dillkvister. Legg halvtinte
reker i en pose sammen med øvrige
ingredienser. La rekene trekke i ca. 3 timer.
Tre rekene på grillspyd av tre. Grilles ca. 1
minutt på hver side.