Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 14
12
KYLLING
VIRKELIG SMAKFULLE RETTER MED KYLLING
KARRI KYLLING
MANGO CHUTNEY KYLLINGGRYTE
1 kg kyllingfilet
4 dl crème fraîche
2 ts Hønsebuljong*
2 ts Kyllingkrydder*
1 ts Karri*
½ purre
sopp
cashewnøtter
3 kyllingfileter
2 dl crème fraiche
2 dl matfløte
2 ss mango chutney
1 ts Kyllingbuljong*
1-2 ts Hvitløkskrydder*
1-2 ts Karri*
1-2 ts Sitronpepper*
Del kyllingen i mindre biter og stek den i
litt smør. Bland alt i en gryte og varm opp.
Serveres med ris.
Skjær kyllingfiletene i mindre biter og
brun dem. Tilsett de andre ingrediensene
og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Server med sjasminris, en god salat og
brød.
HET HONNINGKYLLING
4 kyllingfileter
1 dl japansk soya
1 dl honning
½ dl riseddik
2 ss Paprikakrydder*
1 ss Chilikrydder*
Skjær kyllingen i biter eller skiver. Bland
med krydderne og brun i en stekepanne
i noen minutter til den er gjennomstekt.
Sett til side og hell soya, honning og
riseddik i samme stekepanne. La det
småkoke i noen minutter mens du rører
til den tykner litt. Hell i kyllingen igjen og
rør. Server umiddelbart med ris og syltede
grønnsaker.
Tips! For mer eller mindre sterkt, juster
mengden Chilikrydder*.
ASIATISK KYLLING
4 kyllingfileter
2 bokser lett kokosmelk
1purre, grønn del
1 liten rød paprika
1 liten gul paprika
1-2 ts malt ingefær
1 ts Kjøttbuljong*
1 ss Hvitløkskrydder*
1 ss Tacokrydder*
2 ts Sitronpepper*
Arrowroot el. maizenajevning
Strimle kyllingfiletene, purre og paprika.
Stek kylling og purre i litt matfett. Når
kyllingen har fått fin farge tilsettes paprika
og strø ingefær over. Ha Kjøttbuljongen
i litt av gangen og stek det i 2-3 min.
Hell i kokosmelken og krydre med
Hvitløkskrydder*, Sitronpepper* og
Tacokrydder*. La det koke i 5 minutter og
jevn med arrowrot eller maizena til ønsket
konsistens.