Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 13
11
PØLSE
FA N TA S T I S K E R E T T E R M E D P Ø L S E R
PØLSEGRYTE
PØLSESTROGANOFF
4 tykke pølser
½ liten bok mais
1 ½ dl vann
½ dl fløte
200 g kremost
1 dl parmesanost
3 ss chilisaus
3 ss sweet chilisaus
2 ts Medelhavsmix* eller Italy-mix*
1-2 ts Kjøttbuljong*
700 g pølse
1 gul løk
3 dl fløte
1 dl melk
½ ss mel
2 ss søt sennep
2-3 ss tomatpuré
1 krm Pepperkrydder*
1 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Havurtesalt*
Skjær pølsen i skiver og brun i smør til
de har fått fin farge. Hell på vann, mais,
chilisaus, sweet chilisaus, Kjøttbuljong*
og Medelhavsmix* eller Italy-mix*. La
småkoke i noen minutter. Tilsett kremost
og fløte. La småkoke i 10 minutter. Riv
parmesanost og la den smelte. Server
med ris.
Skjær pølsen i strimler og finhakk løken.
Brun i en klatt smør til den får litt farge.
Bland fløte, melk, sennep, tomatpuré,
mel, Pepperkrydder*, Hvitløkskrydder*
og Havurtesalt* i en kjele, visp sausen
jevn. tilsett løk og pølse og la det koke
sammen. Server med ris.
PØLSEMIDDAG
PØLSE & POTETGRYTE
600 g pølse
6 poteter
1 løk
2 dl matfløte
½ dl ketchup
2 ss tomatpuré
1 ts Grønnsaksbuljong*
2 ts Paprikakrydder*
1 ts Hvitløkskrydder*
litt Havurtesalt* og Pepperkrydder*
Skrell og kutt potetene i mindre biter,
kok i Grønnsaksbuljong* til nesten ferdig.
Finhakk løken og skjær pølsen i mindre
biter. Brun sammen med Hvitløkskrydder*.
Når løken er myk, tilsett de resterende
ingrediensene. Tilsett potetene og la det
småkoke i noen minutter. Smak till med
Havurtesalt* og Pepperkrydder*.
4 stk. tykke pølser
2 ½ dl matfløte
1 gul løk
1 boks sjampinjonger
2 ss Saus Napolitane*
1 krm Pepperkrydder*
1 krm Havurtesalt*
Skjær pølsene i 1 cm tykke skiver. Hakk
løken og sjampinjongene. Brun alt hver
for seg og legg det i et kokekar. Hell over
skyen fra sjampinjongene. Krydre med
Saus Napolitane*, Pepperkrydder* og
Havurtesalt*. Hell i matfløten og la det
småputre i ca. 10 min. Serveres med pasta,
ris eller poteter.