Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 12
10
K JØT T
M Ø R T K J ØT T, S A F T I G E B I F F E R O G S M A K F U L L E G R Y T E R
OST- & SKINKEPAI
HURTIG ”RISOTTO”
Paideig:
200 g smør eller margarin
3 ½ dl hvetemel
2 ss vann
4 porsjoner ris
400 g kjøttdeig
200 g erter
1 løk
Grønnsaksbuljong*
1-2 ts Løkkrydder*
en klype Pepperkrydder*
Fyll:
300 g osteterninger eller revet ost
300 g skinketerninger
2 egg
2 dl melk
1 krm Pepperkrydder*
1 ts Nahrom*
1 ts Paprikakrydder*
revet ost
Sett ovnen på 175°. Lag paiskall.
Forhåndsstek det med folie rundt
kantene i 10 min. Legg osten og skinken
i paiskallet. Visp sammen egg og melk.
Krydre med Pepperkrydder* og Nahrom*.
Hell eggestanden over paien og sett paien
i ovnen ca. 30 min. Serveres med salat og
dressing.
Tips! Du kan erstatte 1 ½ dl hvetemel med
grahamsmel. Du kan også kjøpe og bruke
en ferdig paideig.
Kok ris med Grønnsaksbuljong*. Stek
løken og tilsett kjøttdeigen når løken er
myk og litt gjennomsiktig. Smak til med
Pepperkrydder* og Løkkrydder* Bland ris
og kjøttdeig med erter. Server med Go
sausen.
Tips! Eksperimenter med smakene ved
å krydre med Italy-mix* eller Karri* og
tilsette andre grønnsaker som mais og
paprika.