Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 11
K JØT T
M Ø R T K J ØT T, S A F T I G E B I F F E R O G S M A K F U L L E G R Y T E R
HAMBURGERE
HET KJØTTSUPPE
500 g kjøttdeig
½ dl melk
2-3 ss Løksuppe*
Hvitløkskrydder*
Grillkrydder*
400 g kjøttdeig
500 g poteter
200 g gulrøtter
2 stk gul løk
1 ½ l vann
2 ss margarin eller olje
1 dl ferdig Saus Napolitane*
2 ts Kjøttbuljong*
1 ss Paprikakrydder*
1-3 ts Tacokrydder*
1-2 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Chilikrydder*
1 dl persille
Bland alt sammen, forme til hamburgere
og stek.
KEBAB
500 g kjøttdeig
3-4 ss vann
2-3 ss Tacokrydder*
1-2 ts Hvitløkskrydder*
1 ts Løkkrydder*
Sett ovnen på 200°. Bland krydderet i
vannet og rør ut i kjøttdeigen. Kjevle
farsen tynn, ca. 2 mm, mellom to
bakepapir. Stekes i ovnen i ca. 5 minutter.
Kjøttdeigen slipper i kanten fra papiret
når den er ferdig og har fått litt farge.
Klipp eller skjær i strimler. Serveres i brød
med salat og kebabsaus eller med stekte
potetbåter.
KJØTTBOLLER
400 g kjøttdeig
3 ss Løksuppe*
2-4 ss vann
Bland alt og rull ut små kjøttboller. Stekes
i stekepanne eller på langpanne i ovnen,
225° i 10-15 min.
Del potetene i tynne skiver, grovriv
gulrøttene og hakk løken. Stek
kjøttdeigen i en gryte med matfett. Legg
i løken og la det steke en stund. Kok
Saus Napolitane* ifølge anvisning på
boksen. Smak til med Tacokrydder* til
passe styrke. Bland deretter dette med
kjøttdeigen og resten av krydderet. Legg
poteter, gulrøtter og kjøttdeigrøren i
ferdig Kjøttbuljong*. La alt sammen koke
i 20 minutter. Smak til og tilsett hakket
persille.
9