Alpnaering Kokebok Online - Flipbook - 10
8
K JØT T
M Ø R T K J ØT T, S A F T I G E B I F F E R O G S M A K F U L L E G R Y T E R
KJØTTKAKER MED STEINSOPP
FYLT KJØTTDEIGRULL
1 kg kjøttdeig
1 dl vann
1 ss Steinsoppsuppe*
1 ss Løksuppe*
500 g kjøttdeig
2 dl matfløte
½-1 dl vann
½ dl crème fraîche
½ pk fetaost
5 store soltørkede tomater i olje
2-3 ss Løksuppe*
1-2 ts Kjøttbuljong*
2 ½ ts Paprikakrydder*
1 ½ ts Hvitløkskrydder*
revet ost
Bland alle ingredienser og form dem til
kjøttkaker. Stekes i litt smør.
HETE KJØTTKAKER
500 g kjøttdeig
3-4 ss vann
2-3 ss Løksuppe*
1-2 ss Chilikrydder*
Rør krydderet ned i vannet, tilsett
kjøttdeig og bland godt. Form kjøttkakene
og stek dem på middels varme.
MIDDELHAVS-KJØTTKAKER
500 g kjøttdeig
½ rødløk
30 g brødrasp
1 egg
50 g fetaost
1 ss Medelhavsmix* eller Italy-mix*
Finhakk rødløken og smuldre fetaosten.
Bland alle ingrediensene i en bolle. Form
biffer til ønsket størrelse og stek. Nytes
sammen med poteter, salat og en god
dipp.
Sett ovnen på 175-200°. Rør ut
Kjøttbuljongen i vannet med
Paprikakrydder*. Sett den til side. Bland
alle ingrediensene til ostefyllet. Flat ut
kjøttdeigen og lag en rektangulær plate.
Legg ostemassen i midten, brett og rull
den sammen til en rull. Stekes i ovnen
ca. 45 min. Slå på fløten og krydre hele
rullen med litt ekstra revet ost når 10 min.
gjenstår.
KJØTTDEIGRULL NAPOLITANE
1 kg kjøttdeig
1 dl crème fraîche
2 ss Saus Napolitane*
2 ts Løkkrydder*
1 ts Havurtesalt*
1 ss dijonsennep
Sett ovnen på 200°. Rør inn Saus
Napolitane*, Løkkrydder*, Havurtesalt* og
sennep i crème fraîche. Tilsett kjøttdeigen
og bland godt. Formes til en rull og legges
i en ildfast form. La den stekes en halvtime
først. Øs deretter over flere ganger med
skyen som dannes, til den er ferdig.